Digte, Samleren, 2011

37 postkort er en samling digte, diskret formet som postkort til levende og døde. Afsenderen er en kvinde med et barn i maven, som pludselig kommer ud i verden, tager sine første skridt, siger sine første ord. Omkring kvinden skifter scenen mellem Italien og Danmark, årstiderne kommer og går, mennesker lever og dør.

© Adda Djørup

Anmeldercitater


Digterinde Djørups 37 postkort rummer livet i al sin enkle storhed. Det er sansende, abstrakt og konkret på samme tid og et must-read for alle, der har prøvet at føde et barn. (Post)Kort og godt!

Maria Guldager, Litteratursiden.dk

-

De flimrende forbindelser og det, der et sted omtales som »en altgennemstrømmende veghed« giver Adda Djørups digte deres paradoksale fjerlette vægt. At samstemme den ydre og den indre verden er en del af hendes postkort-projekt, der digt for digt samler sig til poetisk bæredygtighed og den slet ikke så indlysende eller lettilgængelige indsigt: »man må elske det der er«. De »37 postkort« er skrøbelige og holdbare på samme tid.

Jørgen Johansen, Berlingske Tidende

-


"Adda Djørup skriver forbandet, blændende smukt, sensitivt, rasende, skrøbeligt og nærværende sandt om livet på baggrund af graviditet og fødsel. Og selvom hun er snublende nær ved at blive banal her og der, så redder hun sig i land hver gang (og hvad er egentlig det banale hvis ikke almenmenneskeligt?). Og jeg kan uden forbehold sige, at med ”37 postkort” sidder vi med den bedste digtsamling i 2011."

Christian Stokbro Karlsen, Nordjyske

-


"Et postkort inkluderer gerne den læsende. Det samme gør Adda Djørup. Hendes digte vil vitalisere fornemmelsen for liv - såvel det konkrete som det abstrakt almene, det kosmiske - og teksterne søger ofte at formulere sans for både det jordnære, det fjerne og det, der kunne være muligt."

"At livet kan leves mange steder og på mange måder: »På hver piazza mødte man et liv man kunne have levet.« Det er ikke turisten, der har det syn. Det er en digter, som aktivt bruger alle de roller og masker, som tilværelsen byder én at bruge."

Erik Svendsen, Jyllands Posten

-

"Respekt til Djørup for at kaste sig ud i en eksistentiel hvisken af cikader og eftermiddagslys. Det er dæmpet og vildt ambitiøst, og på trods af mine førnævnte forbehold betragter jeg 37 postkortsom en virkelig fin og vellykket digtsamling, der insisterende, men roligt trækker læserne med ind i forsigtige rum. I sidste ende bliver det døden, når den folder sig u-igenkaldeligt ud, som digtene forsøger at forsone sig med."

Olga Ravn, Information

-

♥♥♥♥
"Adda Djørups fine postkort svirrer afsted."

Mikkel Bruun Zangenberg, Politiken